At golfe eller ikke at golfe

Den populære tegner Morten Ingemann – manden bag striberne ’Og det var Danmark’ – åbner eget forlag. Den første udgivelse har titlen ’Golfstriber’ og byder på vittige, spidsfindige og satiriske observationer fra alle afkroge af golfverdenen. 

’Golf og sex er de eneste to ting, man kan nyde uden at være god til det’, hævder Morten Ingemann. Selv har han efter 15 år som golfspiller oparbejdet et handicap på 19 – hvis han nu skal være helt ærlig. Han spiller én gang om ugen i Københavns Golf Klub, Danmarks første golfklub. Golfkammeraterne udgøres af resterne af et oldboys-fodboldhold, som nu holder kontakten vedlige på golfbanen. ’De sidste seks gange har jeg slået dem alle, fordi jeg er begyndt at gå til fitness. Så nu slår jeg længere og har et bedre mentalt overskud,’ siger Morten Ingemann med et smil.

Lyst, tillid og engagement er den store ’driver’ 

Trioen bag Forlaget Zebra. Fra venstre: Morten Ingemann – Kreativ direktør, Linda Dinesen – Marketingchef, Cha-Ca Mister Terkel – Sikkerhedschef og Torben Salomon – Forlagsdirektør.

Om det nye tiltag, Forlaget Zebra, fortæller Morten: ’Vi er tre gamle venner, der er gået sammen’. Som forfatter og tegner er Morten Forlaget Zebras kreative direktør, mens Linda Dinesen, som kommer med 25 års erfaring fra reklame- og kommunikationsbranchen, er Marketingchef. Ansvarlig for businesssiden er Forlagsdirektør Torben Salomon, som samtidig er mangeårig direktør på GSB-trykkerierne.  

’Vi har alle tre X-factor’, fastslår Morten. ’Vi har forskellige kompetencer, der tilsammen udgør kernen i det, der skal til for at drive et forlag’, supplerer Torben. ’Vi har dog nogle røde zoner, hvor vi ikke er så meget på hjemmebane, men det er også megaspændende, at vi er nødt til at lære nye ting og udvikle os’ fortæller Linda, som understreger, at kemien, tilliden og det store engagement er den helt store drivkraft i trioen. ’Jeg ser også frem til en mere direkte kontakt med mit publikum. Jeg har savnet kontakt til læserne. Jeg vil gerne ud på de små steder, det er jo der, jeg henter ideerne og får vittighederne. Det er dem, der sidder på værtshusene og fodboldbanen.  Og går på golfbanen, kunne man tilføje’ afslutter Morten. 

Udlandet bliver det næste store skridt  

’Golfstriber’ kan købes på forlagetzebra.dk – eller på messen ’Ferie for alle’ i Herning fra 21. til 23. februar, hvor Morten vil sidde fra fredag til søndag og signere bøger. Bogen kan købes hos alle landets boghandlere fra d. 28. februar.

Gennem de sidste 15 år har Morten stået bag over 60 udgivelser i samarbejde med Politikens Forlag, som fortsat vil udgive kalenderen og årbogen med striber fra ’Og det var Danmark’, den daglige stribe i Ekstra Bladet.  

Forlaget Zebra vil i første omgang fokusere på temabøger, baseret på Mortens over 5000 striber samt de nye som løbende kommer til. Foruden ’Golfstriber’ er forlaget på vej med ’Lægestriber’ og ’Julestriber’. ’Vi har i alt ni bøger i pipeline’, oplyser Torben. Men det stopper ikke her! Torben udtaler: ’Planerne er, at vi vil gå internationalt, og der kan vi dels gøre det ved direkte ageren i de lande, f.eks. de Skandinaviske, som vi føler, at vi kan overskue. Og dels kan vi gøre det gennem rettighedssalg og partnerskaber’. 

Forlaget Zebra håber også på sigt at kunne tiltrække andre danske kunstnere, bl.a. gennem en anderledes fordelagtig og friere forretningsmodel.