’KERNEKRAFT’ I FORLAGSBRANCHEN

Forlaget Zebra slår dørene op til et nybrud indenfor forlagsverdenen! Tre gamle venner, den populære tegneserietegner Morten Ingemann, markedsføringsspecialist Linda Dinesen og trykkeridirektør Torben Salomon udgør tilsammen den aktive kerne i forlaget, der vil gøre op med vanetænkning og stive konventioner, når det gælder bogudgivelser.

Morten Ingemann vil være kendt af mange for sin slagkraftige og ofte kontroversielle tegneseriestribe ’Og det var Danmark’ i EkstraBladet. De sidste 15 år har han stået bag ikke færre end 60 bogudgivelser samt to brætspil. Det er hidtil sket i samarbejde med Politikens Forlag, som da også fortsat vil udgive kalenderen og årbogen med striberne fra EkstraBladets sider. Med Forlaget Zebra tager han nu imidlertid selv styringen som Kreativ direktør i eget forlag, hvorefter vejen fra inspiration til udgivelse vil være kortere end nogensinde før.

Morten Ingemanns spring ind i rollen som udgiver bliver dog ikke foretaget i den tomme luft. Det sikrer Forlaget Zebras to andre hovedkræfter. Marketingchef Linda Dinesen, som har 25 års erfaring fra kommunikationsbranchen, vil sørge for at alle forlagets udgivelser vil få det bedst mulige afsæt på bogmarkedet. Forlagsdirektør Torben Salomon, mangeårig direktør for GSB-trykkerierne, er manden, der sikrer, at ideerne kommer i trykpressen samt, at udgivelserne kommer til at danne grundlag for en sund forretning.

Tre hoveder tænker bedre end et! Og trioen bag Forlaget Zebra er sprudlende fulde af nye ideer. Allerede i skrivende stund er der i alt ni udgivelser i pipeline, hvoraf de tre første temabøger med Ingemanns striber er klar til udgivelse. ’Golfstriber’ er på gaden nu, mens ’Julestriber’ og ’Lægestriber’ kommer til i maj måned. Zebra håber desuden at kunne tiltrække andre forfattere og kunstnere, navnlig gennem en anderledes fordelagtig og friere forretningsmodel. Samtidig har forlaget ambitioner om at gøre sig gældende udenfor landets grænser, i første omgang i det øvrige Skandinavien.

Den første bog på gaden – ’Golfstriber’ – er en lækkert indbunden sag, der i bredformat tager temperaturen på den ædle golfsport, som den udspiller sig i Danmark. Vi kommer rundt i de særeste afkroge af golfverdenen, hvor sporten anskues gennem Morten Ingemanns skæve og satiriske optik. Det er absurd, crazy komisk og gennemført politisk ukorrekt!